keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Hipsteripostaus – Elämänohjeita ja mietelauseita Ninnille tyypilliseen pessimistiseen sävyynTajusin tänään, että Oulun biokemisteissä on jo kaksi opiskelijapolvea, joita en tunne. Kohta kukaan ei enää muista Ninniä ja minusta tulee vain random nick Histonin irkkikannulla. Noooooooooooo! Ajatuksen siivittämänä kokosin gona-Niinan elämänohjeita tuleville polville.

*turhautunut, semi-luovuttanut huuto ylöpäin*
 
”Elämän tarkoitus on tuottaa jälkikasvua” 
         – Ninnin iskä 

Keskustelimme isäni kanssa jokin aika sitten avioliitosta ja uskonnoista. Hän sanoi kutakuinkin näin: ”Viimeisen kuudenkymmenen vuoden aikana en ole löytänyt elämälle muuta tarkoitusta kuin tuottaa jälkikasvua” Isäpapalla on tässä vinha perä. Kun maailmaa katsoo tieteellisesti, KAIKKI meissä pyrkii siihen, että saamme geenimme siirtymään seuraavalle sukupolvelle. KAIKKI. Natustelkaa sitä, kreationistit. Aiheen innoittamana:


Toinen perspektiivi. Kuinka pitkälle osaat luetella isovanhempiesi nimiä? Niinpä. Noin kahden sukupolven jälkeen olemme vain nimi kirkonkirjoissa. Aikanaan kirkonkirjat katoavat historian hämärää ja meistä nyt elävistä on jäljellä vain pätkä jälkipolvien DNA:ssa.

”Asioita, jotka on tehty sen hetken parhaan tiedon mukaan, on turha katua”

Ainoat hetket, jolloin katuminen auttaa, on kun joku toruu lasta. Ja silloinkin riittää, että osaa näytellä. Ottakaa opiksi menneestä, älkää velloko siinä.

”Tätä työtä ei kannata tehdä kiitoksien takia” 
         – Ninnin ohjaaja

Jos nyt vakavissani mietin, en usko, että koskaan saan mainetta tai mammonaa työstäni. Teen mielestäni tärkeää tutkimusta ja toivon, että keräämäni tieto hyödyttää joskus aivovamman saaneita ihmisiä, mutta ollaanpas nyt realisteja. Jos pyydät kadunmiestä luettelemaan suomalaisia tutkijoita, saat kasaan korkeintaan kaksi nimeä: Leena Palotie ja Esko Valtaoja. Ottaen huomioon tutkijoiden määrän Suomessa, tämä on aika vähän. Joten kannattaa tehdä työtä, joka tuottaa tyydytystä tekijälleen, sen sijaan, että kärvistelisi ikävässä tilanteessa maineen ja mammona toivossa.

”Kyllä se siitä”
        –Motivaatiovalas

Toisin sanoen, asioilla on tapana järjestyä. Tämä elämänohje on lähimpänä sydäntäni. En usko korkeampaan voimaan, vaan todennäköisyyksiin. Tiettynä aikakautena tiettyyn maahan syntyneenä minulla on tietty todennäköisyys kohdata vastoinkäymisiä elämässäni. Olen elämässäni jo kohdannut hyvin ikäviä asioita, kuten perheenjäsenen menettämisen, joten on epätodennäköistä, että enää kohtaisin vastaavia, itsestäni riippumattomia suuria tragedioita. 

*kaataa itselleen lisää viiniä ja ottaa esiin huomisen Journal Clubin artikkelin*

-Ninni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti