keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Ebin vappupostaus

Haalarikansaa paheksuvaa kommenttitulvaa odotellessa on hyvä hetki muistella omaa vappuhistoriaa.


Ninni - Viimeinen opiskelijavappu (meni jo)

Normaali-ihmisen vappu koostuu vappuviikon munkki-simasta ja vappupäivän vappumarssista. Opiskelijalle vappu on huomattavasti pidempi ja hurjempi, ei kuitenkaan ihan siinä suhteessa, mitä legendat kertovat. Monta mukavaa, monta häiritsevää ja muutama omituinen tapahtuma on mahtunut neljään opiskelijavappuun, tässä niistä muutama:

Ruokatauko viime vappuna.
Minua pyysi tanssimaan kolmekymppinen, kauan sitten valmistunut jyväskyläläinen. Jännästi ei iskenyt, mutta mukava oli rupatella. Muuten alaston mies mankineissä, toinen tutussa. Kolme grillausta kaatosateessa, yksi auringonpaisteessa. Monta raukeaa sunnuntaita Histonin vappulöhöilyssä. Kuorossa laulavan kaverini ilme, kun kannustimme hänen esitystään kylttien kanssa. Muumimusiikin ja pokemonin tunnarin popitus rotuaarilla piparilaatikosta tehdyllä soittimella. Pyöräily kotia kohti aamuauringon noustessa. Random työmiehet samaisella kotimatkalla, jotka lauloivat soittamamme musiikin mukana. Birdemic-elokuvan katsominen. Silliaamiainen katsellen nurmikolle kuviosammuneita teekkareita.

Täman vapun vietän lähinnä töitä tehden. Vappuaattona on tarkoitus käydä katsomassa, kuinka kuopiolaiset uittavat professoria. Vähän antiklimaattinen tämä minun opiskelijavappu. Tuntuu että viimeinen oikea vappu oli viime vuonna, kun hyvästelin Oulua. Lohdutan itseäni kuuntelemalla Rattoradiota.

Suosikkitapahtuma Oulun vapussa: Ashematunnelin örinät. Älkää kysykö, kokekaa: 1.5. klo 3.33.33 Oulun juna-aseman tunnelissa.


Krista - Viimeinen opiskelijavappu meneillään (mutta voihan vappua viettää valmistumisen jälkeenkin?!?)

Tädit viime vappuna.
Tämä on jo allekirjoittaneen kuudes vappu, todennäköisesti myös viimeinen näin perustutkinto-opiskelijana. Vaikkakin luulen, että ensi keväänä löydän itseni kuitenkin vielä vapputapahtumista erään nimeltämainitsemattoman Memmun paikalle raahaamana :3

En ole ikinä ollut sitä villisti bilettävää ja korkean alkoholipitoisuuden omaavaa tyyppiä, vaan enemmänkin olen käynyt läpi kaikkia rauhallisempia tapahtumia. Jotenkin kaikista vapuista nousee esille tapahtumia, joissa olen nukahtanut (Ainolanpuistossa pressulle, kaverin luo sammuneita vahtiessa jne) ja tai melkein nukahtanut. Ilmeisesti näytän puoliunisena hyvin krapulaiselta, kun niin moni (tuntematon yleensä) tulee tarkastamaan vointia :D Parhaita muistoja ovat tuttujen tapaamiset sattumalta, lämmin pikaruoka (varsinkin jos on kylmä ilma ja pitkä yö takana), pitkät more-or-less syvälliset keskustelut vaikkapa saunassa, jatkot paikassa x random porukalla, Ainolanpuisto... Oikeastaan se kiireetön ja päämäärätön tunnelma. Kaikkialla tapahtuu jotain, mutta oikeastaan menemisiään ei tarvitse suunnitella valmiiksi vaan voi kulkea miten sattuu ja vaihtaa porukkaa lennosta.

Tänä vuonna on plakkarissa jo kirkkovenesoudut, vappusauna ja vappulöhöily (mm-m, tuoreita munkkeja!). Vielä ainakin vappuaattona Ainolanpuistoon syömään OYY:n munkkeja, katsomaan ku teekkarifuksit uitetaan ja viettämään histonien kanssa aikaa. Siitä sitten jatkoille ja itse vappupäivänä kuuntelemaan vappukonsertteja ja ostamaan torilta metrilakua ja munkkeja. Munkkeja ei koskaan voi syödä liikaa, nimimerkillä 10+ munkkia syöty jo tälle vappua :D

Suosikkitapahtuma Oulun vapussa: Teekkarifuksien uitot Ainolanpuistossa vappuaattona klo 14 alkaen. Histonin pressulla nähdään!


Henna - Kolmas opiskelijavappu meneillään

Toisin kuin Ninnillä ja Kristalla, itsellä on ollut tapana viettää Vappua noh... vähän "villimmin" (anteeks äiti, jos tämä tuli järkytyksenä). Baaribileet tai reivit eivät ole koskaan juurikaan napanneet, mutta olen kyllä lähtenyt innokkaasti suunnistuksiin, sitseille ja puistoon istumaan ja sieltä sitten yleensä jonkun luo jatkoille. Opiskelijoiden suunnistukset siis eroaa perinteisestä suunnistuksesta siinä, että pääosassa ei ole suinkaan rastien löytäminen ja nopeus, vaan suunnistuksesta saa pisteitä sen mukaan miten hyvin joukkue suorittaa rastilla tehtäviä. Tehtävä voi olla esimerkiksi pienimuotoinen näytelmä tai lähes mitä vaan. En nyt ala sen tarkemmin kuvailemaan yksityiskohtia, mutta hauskoja ne on. Lisäksi pisteitä saa osoittamalla hyvää tiimihenkeä ja lahjomalla tuomareita ruoalla tai alkoholilla.

Jigglypuff Team Spugémonissa
Ulospäin opiskelijavappu näyttää varmaankin hirveältä perseilyltä ja tottahan se on, että alkoholia käytetään silloin yleensä enemmän kuin normaalisti. En kyllä itse kuitenkaan koe, että opiskelijat olisivat sen pahempia kuin muutkaan, mutta on tietysti helppo lokeroida koko haalarikansa samaan porukkaan, vaikka joukossa olisi vain muutama ihminen joka aiheuttaisi kovasti pahennusta. Samalla lailla ne tavalliset työssäkäyvät keski-ikäiset osaa käyttäytyä huonosti ja vetää perseet.

Opiskelijavapun pointti ei itselle ainakaan ole se juominen, vaikka sitäkin tulee välillä harrastettua, vaan se, että kerrankin voi keskittyä hauskanpitoon kavereiden kanssa ja huilata pikkuisen opiskelukiireistä. Ja tämä on tärkeää tehdä juuri vappuna, koska silloin voi. Kesälomalla opiskelijat lähtee muualle kesätöihin, koska lyhyenkin kesäloman viettäminen on yleensä mahdotonta. Luonnontieteilijöillä ei ole myöskään syyslomia tai talvilomia, joten vappuna on oikeasti aika ihanaa, kun voi hetken vain haahuilla menemään eikä tarvitse ottaa itseään niin vakavasti. Vappu on täynnä sellaista opiskelijakulttuuria, jota tiedän että tulen kaipaamaan valmistumisen jälkeen. Kaikille tuntemattomillekkin haalariasuisille voi vain mennä juttelemaan, vaikka ollaan Suomessa. Oululaiseen Vapun opiskelijakulttuuriin kuuluu esimerkiksi Cassiopean vappukonsertti, Rattoradio ja Ööpinen (siis paljon kaikkea muutakin sen juomisen lisäksi).

Tänä vappuna olen: tarjoillut Histonin, Tiiman ja YMP:n vappusitseillä, katsellut kirkkovenesoutuja Tuiran rannalla ja osallistunut OLuT:in vappusuunnistukseen Team Spugémonissa, "auttanut" vappumunkkien leipomisessa ja syönyt niitä sitten Histonin Vappulöhöilyssä. Lisäksi olen kadehtinut suunnattomasti niitä, jotka pääsivät HopLopiin Vapun avajaisiin.

Suosikkitapahtuma Oulun vapussa: Jatkot anonyymin kaverin luona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti