keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Huomasittekos muuten...

..., että tää meijän piskuinen blogi on ollu olemassa jo vuoden verran? Wuhuu, bileet?!?! Voi olla kyllä vähän hankalaa järjestää mitään kemuja ku kirjoittajat on tällä hetkellä niin hyvin hajaantuneet ympäri Suomi-Ruotsi-akselia. Mutta jos ei muuta niin virtuaalinen ylävitonen Ninnille ja Henulle, we rock :) Ensimmäinen vuosi on menny aika mainiosti, ainakin allekirjoittaneella (ja kai Ninnillä ja Henullakin? :3), joten eiköhän tätä hommaa jatketa. Ja kiitos tietysti myös lukijoille! Aihe-ehotuksia, palautetta ja muuta sen sellasta otetaan vastaan!

Koska tilastollinen tieto on aina tilastollinen tieto niin täältä tulee: 
- Ensimmäinen teksti on julkaistu 18.6.2014 eli vähän ennen juhannusta viime vuonna.
- Julkaistuja tekstejä yhteensä 63 kappaletta, joista 8 kappaletta vierailevilta kirjoittajilta.
- Lukukertoja on yhteensä yli 5,500 ja eniten tätä sivustoa on luettu helmikuussa 2015 (yli 800 kertaa).

Samaan syssyyn voisin hehkuttaa vielä vähän muutakin nimittäin yhtä korttipeliä. Eräs toinen oululainen biokemisti (kulkee nimellä Benu) oli bongannut tälläisen korttipeliprojektin tuotoksen Kickstarter-sivustolta, hommannut sen ja sitä sitten pelailtiin yksi ilta. Kickstarter-projektithan ovat siis näitä joukkorahoitusprojekteja eli projektin tekijä esittelee projektin, pyytää rahaa projektin toteuttamiseen ja asiasta kiinnostuneet voivat lahjoittaa haluamansa summan projektin edistämiseksi. Tällä hetkellä tuolta sivustolta löytyy useampiakin bio-teemaisia projekteja, vähän kaikkea taiteesta (bakteeri-bioprinttejä!)  ja peleistä (live-ongelmanratkaisusokkelopeli twistillä!) aina yhteisöaktiviteetteihin (opettavaisia tapahtumia, joissa pääsee itse tekemään labrakokeita!) asti. Check them out!

No kuitenkin, korttipeli on nimeltään Antidote eli suomeksi vasta-aine (tai oikeastaan vastalääke/vastamyrkky on parempi suomennos). Peli alkaa tilanteesta, jossa pelaajat työskentelevät laboratoriossa, jossa kehitetään vasta-ainetta myrkylle X. Yhtäkkiä joku rähmäkäpälä onnistuu päästämään tämän ilmateitse leviävän myrkyn vapaaksi labranne ilmatilaan. Shiiiiiittt... Onneksi teillä on yksi toimiva vasta-aine myrkylle. Harmillisesti ette vaan tiedä mikä kehittämistänne lukuisista vasta-aineista se oikein on. Kello tikittää. Jaatko muiden kanssa tietojasi vai yritätkö pitää tärkeät tiedot vain itselläsi? Millä perusteella valitset toimivan vasta-aineen? Kello tikittää.

            
Pelimekaniikka toimi hyvin, pelit oli joutuisia eikä sääntöjen opetteluun mennyt hirveästi varttia kauempaa. Varsin mukava, lyhyt korttipeli siis. Oma tuuri oli kyllä taas vaan niin huono taas tällä kertaa että ei mitään rajaa (eli toisin sanoen, en pelannut tarpeeksi hyvin). Mutta eipä siinä silti mitään, hauskaa oli ja pääsi tutustumaan uuteen korttipeliin. Suosittelen kokeilemaan jos tulee vastaan!

Eipä muuta tällä kertaa, muistakaa käydä lukona nauttimasta hyvästä kelistä!

-Krista

PS. Gradu on palautettu! VIHDOINKIN. Siitä sitten ehkä lisää muissa postauksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti