torstai 21. heinäkuuta 2016

Henun Back to Stockholm -kuulumiset

Kävi sillä tavalla, että lähdin viime kesäkuussa takaisin Tukholmaan, mutta tällä kertaa vähän pidemmäksi aikaa. Aloitin nyt tohtoriopiskelijana, mutta käytännössä gradulaisena, eli teen lopputyön Oulun yliopistoon Karolinskassa ja valmistun sitten joskus suunnilleen vuoden päästä maisteriksi.

Paluu Tukholmaan on ollut jollain tavoin helpompi, kun tunnen sieltä muutaman ihmisen entuudestaan ja työpaikka on jo tuttu, mutta sanoisin silti, että tämä kesäkuu on tuntunut paljon vaikeammalta, mitä viimevuonna. Isoin juttu on se, että tiedän etten nyt ole palaamassa Ouluun parin kuukauden päästä ja en voi ohittaa kaikkia ongelmia ainoastaan olankohautuksella ja sillä, että tämä on nyt vain väliaikaista. Elämästä voi oikeasti tulla kurjaa, jos en saa ketään kavereita ja on stressaavaa hoitaa kaikkia byrokraattisia juttuja, kuten ID-kortin hankkimista sekä pankkitilien availua. Arkirutiinit on vielä vähän hukassa, kun kaikkeen menee enemmän aikaa, mitä kuvittelen ja yhtäkkiä on jo ilta. Uskon tosin, että pian alkaa helpottamaan.

En voi kuitenkaan sanoa, että minulla olisi ollut mitenkään kurjaa Tukholmassa. Kaupungissa on vielä paljon museoita ja muita paikkoja, joita en ole ehtinyt näkemään. Olen myös viettänyt paljon aikaa yhden maisteriopiskelijan kanssa, joka on samassa ryhmässä minun kanssani. Töissä on muutenkin ollut kivaa, vaikka pieleen menneet kokeet välillä ärsyttääkin. Olen nyt pitänyt pikkuisen kesälomaa ja vieraillut Oulussa, mikä tuli kyllä tarpeeseen :) Lupaan laittaa kuvia ensikerralla (oli pakko ostaa uusi puhelin, että voin pelata Pokemon Go:ta enkä ole vielä saannut siirrettyä vanhoja kuvia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti