torstai 28. heinäkuuta 2016

Memmun 1. vuosipäivä

Suurennuslasin alla suhteeni BioPeopleen


Ensimmäisen vakkaritekstini kirjoitin 6.8.2015. Eli melkein vuosi sitten. Kuitenkin, koska olen tuolloin reissussa, herkistelkäämme kulunutta vuotta jo nyt ja muistelkaamme taaemmaskin.

Blogi on ollut olemassa jo 2 vuotta! Muistan, kun aluksi seurasin tyttöjen kirjoituksia vierestä ja innoissani tarjouduin kirjoittamaan muutaman vieraskynä-tekstinkin. Halusin panostaa teksteihin ja viilasin niitä rauhassa ajan kanssa (vaikkei ehkä tuloksesta näy :'D). Blogi ehti täyttää vuoden ilman minua. Sitten, kun elämässä piti tulla rauhallisempi ajanjakso eli kotiutuminen Suomeen niin uskalsin sitoutua. Siitä on nyt vuosi. Vaan kuten aina sitoutuessa, alkaa toista salakavalasti pitämään jossain vaiheessa vähän selvyytenä eikä muista panostaa. Tällöin on hyvä ottaa etäisyyttä ja palata miettimään mistä alunperin innostui ja mitä toinen antaa itselle.

Minä innostuin BioPeople-blogista kahdesta syystä: 1) se oli hyvä väylä jakaa neuvoja nuoremmille biokemian opiskelijoille/opiskelua harkitseville ja 2) se oli hyvä väylä popularisoida tiedettä kanssaihmisille. Nyt itseä on harmittanut, kun ei enää näe opiskelijoita, niin ensimmäinen syy on laantunut. Olisi hyvä, jos blogiin saisi nuorempaa näkökulmaa mukaan, varsinkin kun kuviot tuppaavat muuttumaan - katsotaan saadaanko jotain kehiteltyä tämän eteen ;)

Toinen yllä mainittu syy elää yhä, mutta kiinnostavia aiheita on liikaa ja aikaa liian vähän paneutua kunnolla. Itse aina haluan tupla tai tripla varmistaa asiat ennenkuin alan niitä totuuksina laukomaan ja tämä kuluttaa hermoja. Tästä syystä monesti olen ajatellut kirjoittavani asiapitoista tekstiä kuten melatoniinista, mutta ajan vähyyden nimissä päätynyt kevyempiin kirjoituksiin kuten iskurepliikit. Välillä on tullut välimuotoa hajujen aistimisesta, humoristisella otteella.

Yksi uusi motivaation lähde voisi olla toiveet meidän pieneltä lukijakunnalta. Millaisia asioita ihmiset haluavat lukea? Itse koen blogin rikkaudeksi kirjoittajien erilaiset persoonat ja tutkimuskohteet. Toisaalta yhteisiä mielenkiinnonkohteitakin löytyy, kuten vaikka työelämä. Vaan täytyy todeta, että vaikka välillä (varsinkin kesällä) tulee unohdeltua asioita eikä tietokoneella kirjoittaminen nappaakaan ihan kympillä, niin aika hyvin ollaan kerran viikkoon saatu teille jotain lukemista. :) Kyllä minä koen, että tämä blogi porskuttaa omalla painollaan eteenpäin ja tänne mahtuu sekä tiukkaa tieteellistä settiä että vitsikkäistä postauksia. Aina välillä pelkät kuulumisetkin ovat kivoja - minne elämä vie Oulusta/Oulussa biokkeja.

Loppuun vielä analyysi omista aiheista (yhteispostit jätetty pois laskuista, n=13):
*Vieraskynät 23,1 %
*Asiapitoista 46,2 %
      , joista työelämä 15,4 %
      , ja muu asia 30,8 %
*Puoliviihde 15,4 %
*Höpöhöpö-posti 15,4%

Onnistumisprosentti ___%? You decide. Olen melkein puolet ajasta pysynyt omasta mielestäni asialinjalla, jee! Kohti seuraavaa yhteistä vuotta <3
LG, Memmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti