torstai 2. maaliskuuta 2017

Vihdoin jotain kivaa

Koko viime syksy oli aika rankkaa ja viimeisimmät postaukseni ovatkin olleet aika negatiivissävytteisiä. Anyway, tammikuun aikana alkoi pikkuhiljaa tuntua, että alan hieman kotiutua Tukholmaan :)

Vaikka harmitti aika kovasti, kun Tukholman paras kaveri muutti takaisin toiselle puolelle maapalloa, niin on silti tuntunut, että täällä on alkanut olla aika mukavaa. Uskon, että tämä saattaa osittain johtua myös siitä, että näen taas joka päivä auringonvaloa, millä on ihan piristävä vaikutus. Lisäksi olen alkanut jälleen käymään uimassa ja olin unohtanut, miten hauskaa se on. Ei ole tullut juurikaan uitua sitten sen jälkeen kun joskus 12 tai 13 vuotiaana lopetin uintiharrastuksen.

Olin tammi-helmikuun vaihteessa Cambridgessa European Bioinformatics Instituten (EMBL-EBI) järjestämällä Data Visualisation kurssilla, joka kesti viisi päivää. Aihe oli ihan älyttömän mielenkiintoinen ja opin tosi paljon. 

Lensin Englantiin jo aiempana viikonloppuna ja vietin lauantaina ja sunnuntain Lontoossa, jossa minun oli tarkoitus hengailla erään väikkäriopiskelijan kanssa, johon olin vähän tutustunut (nyt kutsuisin jo kaveriksi), mutta nähtiin loppujen lopuksi vain muutaman tunnin ajan, sillä tämän mummo oli kuollut paria päivää aikaisemmin ja hän joutui lähtemään hautajaisiin. Tapasin kuitenkin sitten toisen väikkäriopiskelijan, joka oli tämän aiemmin mainitun työkaveri ja vietettiin hauska päivä Sherlock Holmes museossa ja nähtävyyksiä katsellen.
Hienoa katutaidetta Brick Lanella

Lähdin sunnuntai-iltapäivällä kohti Cambridgea ja huomasin jonkin ajan kuluttua, kun olin odotellut bussia sateessa, että kampus, jossa kurssi järjestettiin oli tosi eristyksissä Cambridgesta, eikä sinne kulkenutkaan joukkoliikennettä sunnuntaisin.  Pääsin loppujen lopuksi perille taksilla ja tapasin muutaman muun kurssilaisen.
Paras kuva ikinä
Oli pakko kokeilla ilmaista suihkumyssyä. Huomatkaa myös Histoni t-paita.

En sen tarkemmin viitsi kopioida kurssin sisältöä, mutta aiheesta kiinnostuneille voin suositella Munzner: Visualization Analysis & Design -kirjaa. Mielelläni suosittelen kurssia myös mikäli se järjestetään myös ensi vuonna erityisesti, jos joku työskentelee bioinformatics tai big data juttujen parissa :)

Terkuin, Henna

P.S: Kevät tulee!!

Genome Campus, Hinxton

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti