keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Erittäin epätieteellinen esittelyteksti

Hei kaikki! 

Olen nuorin tämän blogin kolmesta kirjoittajasta ja opintoni ovat vielä suhteellisen alkuvaiheessa. Tällä hetkellä vietän niin sanottua kesälomaa eli toisin sanoen olen töissä koko kesän. En kuitenkaan valitettavasti saanut kesätyöpaikkaa mistään biokemiaan liittyvästä, vaan tällä hetkellä olen asiakaspalveluhommissa Keski-pohjanmaalla. Loppukesästä palaan kyllä Ouluun työskentelemään Tietomaahan. Tulen luultavasti kirjoittelemaan aika paljon opintoihin ja opiskelijaelämään liittyvistä jutuista ja satunnaisesti jostakin muustakin mielenkiintoisesta, joka liittyy biokemiaan. Tai siis tottakai kaikki biokemiaan liittyvä on superjännää!
Tunnetko tämän aminohapon?

Aloitan syksyllä kolmannen opiskeluvuoden Oulun yliopistossa. Aika on mennyt melkein liian nopeasti. Kolmas vuosi on kandivaiheen viimeinen vuosi, eli silloin tehdään kandidaatintutkielma, joka on kirjallisuustutkielma. Lisäksi siihen kuuluu myös oman työn popularisointiosuus, joka voi olla esimerkiksi juliste tai oppitunti oman työn aiheesta kerrottuna sellaisella tasolla, että sen voi ymmärtää lukiotaustalla. Oikeastaan en edes ihan tarkasti vielä tiedä, mitä minun pitää tehdä, aihe on kyllä jo mielessä (matriksin metalloproteinaasit, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan).



Tulevassa lukuvuodessa on muutakin erilaista, kuin se, että voin sen jälkeen nimittää itseäni luonnontieteen kandidaatiksi (tai ainakin se on tavoite). Ensinnäkin tulen toimimaan pienryhmäohjaajana kolmasosalle uusista biokemisteistä. Toisekseen minulla on vaihteeksi vähän muitakin aineita kuin biokemiaa, kemiaa ja biologiaa. Aloitan syksyllä Johdatus ohjelmointiin-kurssin ja lukujärjestykseen mahtuu myös toivottavasti vähän biofysiikkaa. Lisäksi Biokemian- ja molekyylilääketieteen laitos (eli BMTK) muuttaa Linnanmaalta Kontinkankaalle, eli sinne lääkiksen tiloihin, ja kaikki tulevat biokemian kurssini tulevat olemaan siellä. Tulen luultavasti olemaan hetkellisesti hukassa kuin fuksi. Linnanmaalla pidetään onneksi vielä kaikki muut kurssit. Lisäksi edessä taitaa olla pienoinen arvosanojen korotus-projekti, jotta se kandin paperi näyttäisi sitten vähän kivemmalta. Ainakin pipetit ja epparit tulevat olemaan samoja tuttuja, vaikka labra muuttuu. Lisäksi Histonin (eli Oulun yliopiston biokemian opiskelijoiden ainejärjestön) hallitushommat tulevat pysymään samoina vielä jouluun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti