torstai 3. heinäkuuta 2014

Kristallografiaa, ainakin melkein

Tervehdys kaikille

Olen jo opintojeni loppuvaiheessa oleva oululainen biokemisti. Tällä hetkellä teen Pro Gradu-työtäni suusyöpään liittyen ja se tulee luultavasti näkymään myös paljolti kirjoittamissani teksteissä. Painotan kirjoituksissani todennäköisesti aiheina myös arkea ja erilaisia tutkimukseen liittyviä ongelmia. Aiheita, joista on helppo kirjottaa, mutta joista kuulee aivan liian vähän.

Minun tieni tähän vaiheeseen opintojani on ollut hieman keskivertoa hitaampi - valmistun todennäköisesti ensi keväänä, jolloin opiskeluja tulee täyteen kuusi vuotta. Keskivertoihanneaikaan, 5 vuotta, on siis tupsahtanut ylimääräinen vuosi lisää. Syitä tähän on monia, suurimpina ehkä opiskelija-aktiivius ja laiskuus/motivaation puute/väsymys. Histonin (biokemian opiskelijoiden ainejärjestö/kilta täällä Oulussa) hallituksessa kului näppärästi neljä vuotta, aina tehtävättömästä jäsenestä puheenjohtajaksi asti, ja siinä sivussa olin mukana myös muunmuassa biokemian laitoksen opetuksen kehittämistyöryhmässä (OKTR). Nykyään olen mukana vain biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan (BMTK) hallituksessa opiskelijajäsenenä, kiltalehtemme Supernatantin toimituksessa ja luonnontieteiden akateemisten liiton (LAL, ammattiliitto) opiskelija-paikallisjaoston (LAO-Oulu) hallituksen sihteerinä. Minkäs aktiivi tavoilleen mahtaa...

Muistilaput, en muistaisi puoliakaan hommistani ilman näitä.
Biokemiallisesti katsoen olen eniten kiinnostunut genetiikasta sekä solu-ja molekyylibiologiasta. Aineenvaihdunta ja erilaiset säätelymekanismit herättävät myös intoa ja halua tietää lisää. Työskentelen mieluummin labrassa kuin tietokoneella, vaikka välillä onkin ihan hyvä istua alas lukemaan artikkeleja tai hankkimaan lisätietoa menetelmistä/tutkitusta aiheesta/läheisen ravintolan päivän menusta. Labran ulkopuolella aika menee kuluvana kesänä pitkälti frisbeegolfatessa, geokätköillessä, parvekepuutarhaa hoitaessa ja erilaisia tuunaus- ja käsityöprojekteja tehden. Ja ehkä joskus tänne blogiinkin kirjottaen ;)


Kirjoittelemisiin.
-Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti