keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Myöhäisillan kuulumisia

Menee nyt tänään myöhään tämän viikon postaus, mutta olen viimeaikoina ollut aika kiireinen ja aika monikin juttu odottaa tekemistä.

Viime viikonloppuna oli Histonin Mökkiexcursio Etelä-pohjanmaalle. Excursio tarkoittaa yritysvierailua tai opintomatkaa, joka päättyy sitten hauskaan illanviettoon. Perjantaina Histonin excubussi lähti Oulusta Seinäjokea. Bussissa on perinteisesti tarjolla viihdettä ja tällekkin reissulle Krista oli valmistellut mahtavan kokoelman laadukkaita videoita. Lisäksi tällä kertaa kokeiltiin ihan uudenlaista ohjelmaa excuchatin muodossa, joka toimi niin, että allekirjoittanut toimi chat-juontajana ja luki ääneen pikku lapuille kirjoitettuja viestejä.

Hauskanpidon lisäksi excun (pää)tarkoituksena on tietysti tutustua oman alan yrityksiin, selvittää millaisia taitoja tietyissä työtehtävissä ja ehkä miettiä mikä minusta voisi tulla isona. Vierailimme parissa yrityksessä: Etnovia-lääketehtaalla ja Kyrö Distilleryssä. Tai no emme varsinaisesti päässeet itse tehtaalle, mutta sieltä ja Etnovian sisaryhtiöstä oli työntekijöitä kertomassa yrityksestä yleensä, tuotekehittelystä ja laaduntarkkailujärjestelmästä. Esittelystä jäi hyvä mieli. Siihen oli nähty selvästi vaivaa ja asia oli mielenkiintoista ja hyödyllistä. Kyrö Distillery puolestaan on viskitislaamo. Äkkiseltään ei välttämättä kuullosta, että viskillä olisi mitään tekemistä biokemian kanssa, mutta alkoholikäyminenhän on vanhimpia biokemiallisia prosesseja ja biokemistit tutkivat ja käyttävät myös hiivoja. Kyrössä pääsimme kiertämään ja näkemään laitteita. Tislaamo on rakennettu vanhaan meijeriin ja paikka oli tosi upea (kuvia liitteenä). Kyrössä kuulimme viskinvalmistuksen lisäksi kiinnostavaa asiaa myös yrittäjyydestä.

Yritysvierailujen jälkeen bussi suuntasi kohti Ähtäriä, jossa meillä oli oikein kiva mökki. Innokkaimmat jaksoivat valvoa aamukuuteen ja oli hauskaa.

Olen ollut ihan superinnoissani, sillä sain harjoittelupaikan kesäksi Tukholmasta, Karoliinisesta Instituutista, yhdestä tutkimusryhmästä. Tulevalta kesältä tulee siis toivottavasti vähän mielenkiintoisempia kuulumisia kuin viime kesältä.

Tämä kandihommakin on edennyt nyt siihen vaiheeseen, että ensi tiistaina esitellään popularisoidut versiot kandiaiheista. Itse päätin tehdä aiheesta posterin ja sain sen aiemmin tänään valmiiksi. Tänään alkoi kyllä tuntua, että olisi ollut paljon paljon helpompaa kirjoittaa lehtijuttu tai blogiteksti, mutta tulipa nyt opeteltua se posterin teko. Ehkä mielummin tuskailen nyt kuin ennen jotain konferenssia, jolloin posterin pitää oikeasti olla vähän parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti