keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Hyvää juhannusta, tekisikö mielesi vähän taikoa?

Juhannus! Tuo keskikesän juhla, johon liittyy mitä moninaisimpia uskomuksia ja taikoja naimaonnen ja hyvän satokauden varmistamiseksi. Se on myös ihan just eli hyvää juhannusta lukijoille! Päätimme tarjota teille blogin kirjoittajien mietteitä erilaisista juhannustaioista joten tässäpä teille syväluotaava analyysi blogin raapustajien lempijuhannustaioista.

Krista

Allekirjoittaneen lempijuhannustaika on kyllä se perinteinen eli kerätään x määrä (7 minulla) erilaisia kukkivia kukkia, piilotetaan ne tyynyn alle yöksi (heinänuhaiset kiittää ja kuittaa tässä vaiheessa) ja yön aikana unien sekaan pitäisi sitten lipua tuleva puoliso muodossa tai toisessa. Useana vuonna on tullut kokeiltua, mutta tämä menetelmä on todettu kyllä onnistumisprosentin puolesta huonoksi. Lähinnä olen nähnyt unia erinäisistä fiktiivisistä hahmoista, jos niistäkään...

Mutta se "hyöty" tästä taiasta on ollut, että on tutustunut paikalliseen kukkakasvikantaan ja oppinut tunnistamaan ainakin sen seitsemän erilaista luonnonkasvia. Ei siitä nyt haittaakaan voi olla.
Puna-ailakki, poimulehti, kangasmaitikka, metsäkurjenpolvi, niittyleinikki, suo-orvokki ja mesiangervo - näillä mennään!


Niina

Minua on aina huvittanut suomalaiset taiat. Niihin liittyy usein sauna ja vielä useammin alastomuutta. Juhannuksena vaihtoehtoja olisi tarjolla paljon. Menkäähän te naimattomat tänä vuonna istumaan alastomana keskelle koskea, niin näette tulevan puolisonne. Tai juoskaa alasti ruispellon ojia, niin yhdeksännessä ojassa tulee puoliso vastaan. Suosikkini on kieriminen alastomana sen talon ruispellossa, jonka poikaan on ihastunut. En ole kokeillut, mutta veikkaan että tuolla saa ainakin herätettyä huomiota. Tuli mieleen, että mahtavat olla miesten keksimiä taikoja.

En laita demostraatiokuvaa :D

Memmu

Voi Suomi ja juhannus! Miksei meillä ole sellaista juhannussalko-perinnettä kuin ruotsalaisilla! Olisipa kiva hyppiä piirissä sellaisen ympärillä kukkaseppele päässä... No ainakin perinteisesti olen sen kukkaseppeleen tehnyt joko apiloista (paremmat varret) tai voikukista (perinteisemmän näköinen). Olen nykyään aika huono tekemään juhannustaikoja, mutta VOI HERRANJESTAS minkä takia kaikki taiat liittyvät tulevaan aviomieheen? Ilmiselvä valtion vanha salaliitto. Tosin ennen vanhaanhan juhannushäät oli se juttu... Tähän sopii hyvin sananparsi: jos ei heilaa juhannuksena, ei lasta laskiaisena ;) vai olikohan se ei heilaa helluntaina... anyway, you get my point. Aikoinaan olen myös tuota kukkataikaa tehnyt, mutta aika hämäriä ovat unissa tulevat puolisoni olleet. Jospa tänä vuonna eksyisin ihka-oikeisiin juhannustansseihin sitä puoliskoa etsimään! Vaan ellen, niin tyydyn siihen, että tänä vuonna lähti talviturkki kesäpäivänseisauksena :)

Henna

Eipä ole koskaan tullut kokeiltua mitään näitä juhannustaikoja, enkä ajatellut välttämättä nakuilla tänäkään vuonna. Selasin wikipediasta epätoivosena juhannustaikoja aikasemmin tänään, ja siellä väitetään, että yleinen taika jolla voi testata onko tuleva aviomies leski vai naimaton on sellanen, että peruuttaa halkopinoon perse paljaana ja sitten pitää kurkata millaiseen halkoon törmää. Jos ei ole halkaistu, niin sitten on naimaton ja puolikas halko tarkoittaa leskeä. Olen jutellut ruotsailaisten työkavereiden kanssa juhannuksenvietosta ja, ne tietää kans tuon 7 kukkaa -taian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti